צפו בעבודות וסרטוני מידע ועקבו אחרינו ברשתות החברתיות

יועץ בנייה ירוקה – מה התפקידים שלו וכיצד הוא יכול לעזור לנו?

מזה שנים רבות, חברות בנייה וגורמים אחרים בענף משתמשים באלמנטים של בנייה ירוקה, זאת בהתאם לדרישות השוק, לקוחות אשר פונים אליהם במטרה לפעול כך, וכן בהתאם לדרישות כלליות שמטרתן לייצר תהליכי בנייה ידידותיים לסביבה, ומבנים שעומדים בתקנים ובדרישות הרלוונטיות לנושא.

הרעיון של בנייה ירוקה, ידידותית לסביבה, הוא לא דבר חדש, שכן במדינות רבות בעולם החלו ליישם אותו כבר לפני שנים רבות, ועם השנים, אנחנו יכולים לראות את זה גם בישראל. בעל מקצוע שנשכר לעזור בכך על ידי הגורמים השונים שאחראים לתהליכי הבנייה או בעלי המבנה עצמו, הוא יועץ בנייה ירוקה. 

יועץ בנייה ירוקה – מה זה ומה תפקידו?

יועץ בנייה ירוקה הוא בעל מקצוע אשר למד את רזי הבנייה ומתמחה באופן ספציפי בתחום של בנייה ירוקה. בין אם זה בהיבט המעשי ובין אם זה בהיבטים תיאורטיים, פרוצדוראליים ואחרים. 

זקוקים לבדיקה הנדסית?

למשל, יועץ בניה ירוקה, צריך ניתן לייצר תהליכי בנייה ידידותיים לסביבה, שלא יגרמו נזק לאתר עצמו ולסביבה שלו, תהליך עבודה שלא ייצור נזק מתמשך לקרקע, למבנים באזור, ימנע זיהום אוויר, שימוש נכון באמצעים בשביל למנוע רטיבות בקירות ועוד.  

מעבר לכך יועץ בנייה ירוקה צריך לייעץ לבעלי המקצוע השונים ובראש לגורמים המנהלים את הפרויקט, איך אפשר להפוך את המבנה לידידותי יותר לסביבה. יועצי בנייה ירוקה מתמקדים, בין היתר, ביכולות לנצל את השמש לתאורה טבעית, יכולת לייצר אמצעים למחזור מים, תהליכי השקיה חסכוניים ואיכותיים, שימוש נכון וחסכוני בחשמל, כולל דרך שימוש במערכות חשמל סולאריות ועוד. 

על מנת להפיק תועלת מיטבית מהניסיון והידע של יועצי בנייה ירוקה, צריך לאפשר להם להכיר את תוכניות הבנייה מהשלב הראשון, להשתמש בשירותיהם מתחילת הפרויקט, לעבוד בשיתוף פעולה עם מפקח בניה  שאחראי על התהליך. 

כך אפשר שיעזרו בתהליך כבר בשלבים מוקדמים. אם נמתין עם זה ונכניס אותם בשלבים מתקדמים יותר, אזי ייתכן מאוד שיהיה להם מאוד קשה להשתלב בתהליך, ואנחנו נתקשה לעמוד ביעד לייצר תהליך בנייה ידידותי לסביבה, ובסופו מבנה המתבסס על עקרונות של בנייה ירוקה. 

יועץ בנייה ירוקה

בנייה ירוקה – דוגמאות לעקרונות בולטים

כאמור, יועץ בנייה ירוקה אמור להכיר את התחום בצד המעשי ובצד התיאורטי, הפרוצדוראלי. כלומר, הוא אמור להכיר את העקרונות עליהם מתבסס הרעיון של בנייה ירוקה, אמור לדעת כיצד הם משתלבים בתהליך הבנייה ואילו תקנות ואישורים נדרשים בשביל שיהיה ניתן לבצע אותם בפועל, להשמיש את המבנה ולאפשר לאכלס אותו. כמובן שבעת ביקורת מבנים, מתייחסים לשאלה האם המבנה עומד בתקנים הרלוונטיים.  

הנה מספר עקרונות בולטים של בנייה ירוקה:

  • הקטנת הפגיעה בסביבה 
  • יעילות אנרגטית 
  • שימור משאבים 
  • בידוד תרמי בכל אזורי המבנה
  • ניצול נכון של האנרגיה לחימום וקירור המבנה
  • תכנון יעיל ונכון של שטחי המבנה והאזורים מסביבו
  • שימוש נכון בתאורה ממקורות טבעיים
  • מחזור מים (מים אפורים)
  • בחירה בחומרי בנייה ידידותיים לסביבה (חומרים שאינם מתכלים או ניתנים למחזור). 
  • תהליך בנייה שאיננו גורם לפליטת גזים רעילים לאוויר
  • ניצול נכון של החומרים השונים להקטנת כמויות הפסולת
  • יצירת אמצעים למחזור פסולת, בעת תהליך הבנייה ולאחר אכלוס המבנה.

כאמור, על מנת לקיים את העקרונות ולהשיג את היעדים, יש לשלב יועצי בנייה ירוקה מתחילת הפרויקט ועד סופו גם כאשר מדובר בפרויקט קטן כמו בניית ממד. רק כך יהיה אפשר להשיג את התוצאות הרצויות. במידה ויש צורך, ניתן לבצע שינויים בתוכנית תוך כדי התהליך.

מדוע משתלם לכם לפנות אלינו?

אצלנו תוכלו להיעזר בשירותיו של יועץ בנייה ירוקה אשר יעמוד לרשותכם בכל עת ויספק לכם את כל הידע הדרוש וכמובן ישמח לייעץ לכם, לפני ובזמן תהליך הבנייה. הוא יספק לכם חוות דעת הנדסית וחוות דעת מקצועיות אחרות רלוונטיות בנושא. ניתן לפנות אלינו בטלפון או דרך אתר האינטרנט שלנו.

אהבתם את המאמר? שתפו

קראו עוד על..

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 37 ביקורות
js_loader

לייעוץ מהיר עם מהנדס מומחה

מלאו את הפרטים בטופס ונחזור אליכם בהקדם